Доброго осіннього ранку )
Поговоримо про калину ?
На жаль, більшість з нас дуже недооцінюють цю ягоду через різкий запах і гіркуватий смак (
Але повірте, користь яку несе в собі цей унікальний продукт набагато більша ніж можлива неприязнь до неї. Спробуємо довести це!
Осінь Холод
Вірусні інфекціі гуляють у повітрі.
Ті, хто вважає за краще лікувати застуду народними засобами, напевно, починають цей процес з калинового варення. Воно знижує підвищену температуру, забезпечує організм вітаміном С, який успішно бореться з причиною хвороби: бактеріями або вірусами.
Крім того, калина корисна при гіпертонії, анемії, захворюваннях печінки.
Калина — унікальна у своєму роді рослина. Її корисні властивості практично не мають аналогів.
Ягоди калини багаті вітамінами A, E, P, К, Р, а вітаміну С більше, ніж у лимоні. У калині містяться такі мікроелементи як: калій, кальцій, залізо, магній, марганець, молібден, натрій, цинк, фосфор.
При яких проблемах допомагає калинове варення:при застуді знижує температуру,
як відхаркувальний засіб при кашлі,
для профілактики і лікування гіповітамінозу,
запобігає розвитку алергії,
як сечогінний засіб
знижує артеріальний тиск при гіпертонії,
виводить з організму токсини,
благотворно впливає на роботу печінки,
заспокоює нервову систему,
нормалізує травлення,
зміцнює серцевий м’яз і судини серця,знижує рівень холестерину в крові,
нормалізує пульс при аритмії.
Для профілактики та при застуді рекомендовано вживати по декілька чайних ложок калинового варення з теплим чаєм