Яблучно-вівсяна шарлотка з медом

Яблучний Спас - друге серпневе церковне свято на честь Христа-Спасителя; це свято офіційно іменується Преображення Господнє, а в народі має ще одну назву - Спас на горі. За традицією в Яблучний Спас віруючі освячували в церкві яблука та інші плоди нового врожаю. А потім, удома, їли яблука : тут вже в хід йшли бабусині рецепти святкової випічки з яблуками.

Яблука завжди були улюбленою начинкою в пирогах, смачною основою різної випічки, пастили і мармеладу; понині яблука - головна складова дитячого харчування. А скільки різних салатів і соусів винайшли з них сучасні кулінари!

На Яблучний Спас гріх не приготувати пироги з яблуками або, наприклад, шарлотку, яблучний тарт і пай, млинці або оладки з яблуками. Ми ж пропонуємо вам рецепт легкої  яблучно-вівсяної шарлотки з медом.

Гайда на кухню!

ІНГРІДІЄНТИ:

125 г вершкового масла (м′якого, кімнатної температури)
150 г натурального меду → ТУТ
3 яйця
60 г пшеничного борошна
200 г вівсяного борошна
1 ч.л. розпушувача
4 яблука
2 ст.л. мигдальної муки (меленого мигдалю)
кориця на смак
жменю родзинок.

ГОТУЄМО:

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Ретельно збийте в міксері масло і мед. Додайте по одному яйці, не зупиняючи міксер. Додайте обидва види борошна та  розпушувач і знову ретельно перемішайте.

Додайте вівсяну муку. Якщо у вас її немає, змоліть вівсяні пластівці в блендері. 

Застеліть форму (20 - 23 см) папером, бортики змастіть маслом. Викладіть 2/3 тіста. Потім шар нарізаних кубиками яблук, родзинок, посипте мигдальним борошном, корицею і викладіть остаток тіста.

Випікайте в духовці трохи більше години. Готовність перевіряйте зубочисткою.

Коментарі