Великодній м′ясний хлібець з пікантними спеціями від Бази лісу

Великодній м′ясний хлібець - це красива та смачна страва. Соковитий м′ясний фарш, легкий аромат хрону та майорану і яскраві яйця, що вносять як контраст консистенції так ситність цьому простому у приготуванні м′ясному хлібцю, якого важко не любити. 

Інгредієнти

  •  4 яйця, дуже холодні
  •  2 ст.л. кетчупу
  •  1 ч.л. яблучного оцту

Для фаршу:

 

1. Духовку розігріти до 180 ᵒС. Яйця для викладання всередину опустити в киплячу воду і варити 7 хвилин з моменту повторного закипання води. Дістати з води, занурити в холодну воду, а коли вони трохи вистигнуть, обережно почистити, намагаючись не пошкодити білок.

2. Усі інгредієнти крім м′яса помістити в чашу блендера й збити все до однорідності. Обидва види меленого м′яса змішати разом з сумішшю з блендера й добре перемішати.

3. Дно кексової форми 30х10 вистелити пергаментом й викласти в неї 2/3 м′ясного фаршу. Розрівняти й зробити заглиблення для яєць. По центру, вздовж форми викласти чищені яйця. Накрити рештою м′ясної маси й розрівняти.

4.  Вставити форму з м′ясним "хлібцем" до розігрітої духовки. Пекти приблизно годину, коли при глибокому проколюванні буде витікати прозорий сік або ж температура всередині сягне 70ᵒС. Через 30 хвилин запікання, кетчуп змішати з яблучним оцтом й рівномірно змастити м′ясний "хлібець" глазур′ю.

5.  Дістати м′ясний хлібець з духовки й залишити на 15 хвилин як є, у формі. Обережно дістати м′ясний хлібець з форми й акуратно перекласти на сервірувальний посуд.

Подавати великодній м′ясний хлібець гарячим чи холодним, нарізаючи порційними шматками.

 Секрети приготування.

Для приготування красивого й смачного великоднього м′ясного хлібця дуже важливо правильно зварити яйця. Якщо їх зварити цілком на твердо, поки печеня перестане пектись, навколо жовтка з′явиться негарний сірий край, що має неапетитний вигляд і неприємний запах, що присутній у переварених яйцях. 

Якщо у Вас немає роз′ємної кексової форми, тоді варто застелити звичайну форму повністю пергаментом або фольгою, а не лише дно. Так легше буде виймати великодній м′ясний хлібець.

Також м′ясний хлібець легше буде виймати, якщо він трішки постоїть й дещо вистигне. Зріз буде рівнішим й печеня не буде розвалюватись під ножем.

 Смачного вам  Великодня.

Коментарі