5 натуральних рецетів вітамінних сумішей для зміцнення імунітету

 Зима – справжнє випробування на міцність нашого імунітету. Вогкість, нестача сонячного світла й недостатня кількість вітамінів у раціоні в цей період роблять нас легкою мішенню для різних вірусів і загострень хронічних захворювань.

 Посилити імунітет можна за допомогою натуральних природних засобів. Пропонуємо вам 5 рецептів вітамінних сумішей, які допоможуть це зробити. 

1. Вітамінна паста Амосова

 Легендарний академік Микола Амосов рекомендував своїм пацієнтам власний рецепт вітамінної пасти.

 Потрібна: курага, чорнослив (без кісточок), інжир, родзинки, ядра волоських та лісових горіхів, один лимон (зі шкіркою), мед. Усі складові необхідно брати в рівних кількостях.

 Родзинки, курагу, чорнослив замочити на ніч у чистій, прохолодній воді. Потім просушити сухофрукти, відкинувши їх на сухий гладкий рушник без ворсу.

 Подрібнити всі інгредієнти у блендері. Мед додати у вже готову перемелену суміш. Зберігати готову пасту потрібно в холодильнику у скляному посуді.

 З’їдати по одній столовій ложці вітамінної суміші вранці і ввечері.

 Жодних обмежень у такого вітамінного коктейлю не існує. Він буде корисний як дітям, так і дорослим, як ослабленим під час або після хвороби, так і зовсім здоровим – як ефективна профілактика різних захворювань, насамперед застудних.

 Дуже корисна така паста також і людям, які страждають на серцево-судинні захворювання.

2. Вітамінна суміш із мигдалем

 Пропустіть через м′ясорубку півсклянки родзинок, склянку волоських горіхів, півсклянки мигдалю, шкірку двох лимонів. Можна додати кедрові або лісові горішки – вони чудово сприяють підвищенню імунітету.

 Сік лимонів вичавіть у суміш, а шкірку пропустіть окремо через м′ясорубку.

 Потім додайте 150 г. меду, півсклянки чорносливу й стільки ж кураги. Настоювати кілька днів у темному місці, зберігати в холодильнику.

 Дорослим приймати тричі на день по 2 ст. л., а дітям від трирічного віку – двічі на день по 1 ч. л.

3. Цілюще алое

 Сік 100 г алое, сік 4 лимонів, 1 апельсин перемелений, 300 г меду,  500 г волоських горіхів (перемелених) змішати до однорідності й приймати по десертній ложці тричі на день до ївживання їжі. Зберігати в холодильнику.

4. Суміш – гречка, мед, горіхи

1 кг гречки ядриці, 1 кг почищених волоських горіхів, 0,7 кг. меду.

 Гречку ретельно перемолоти в кавомолці. Не можна її заміняти гречаним борошном, тому що в ньому немає тих корисних компонентів, які містяться в оболонці гречки. Горіхи прокрутити через м′ясорубку. Усе залити медом і ретельно перемішати.

 Зберігати в холодильнику.

 Приймати тричі на день до їжі по 1 ст. л. протягом одного місяця. 

5. Імбирно-фруктовий мед для імунітету

 200 г свіжого кореня імбиру, 2 лимона, 100 г інжиру, 100 г кураги, 1 склянка подрібненої журавлини, 200 г меду.

 Імбир почистити і подрібнити. Лимони подрібнити разом зі шкіркою. Додати подрібнені інжир, курагу і журавлину. Усе змішати й залити медом.

 Вживати по 1 ч. л. ложці з чашкою гарячого чаю.

Будьте здорові!


Використані продукти від "Бази лісу":

- натуральний мед (посилання для придбання товару)

- лісові горіхи (посилання для придбання товару)

- волоські горіхи  (посилання для придбання товару).

Коментарі